Da je odstranjevanje barve z laserjem v mnogih pogledih boljše kot tradicionalne metode čiščenja barv, ugotovite takoj, ko začnete barve ali druge premaze odstranjevati z laserjem.

Lasersko čiščenje je ablacija – z laserskim žarkom, ki mu nastavimo moč in širino obseva, brez-kontaktno očistimo kar želimo.

Laserska oprema 4JET omogoča natančno in hitro čiščenje in je priljubljena v mnogih različnih različnih industrijskih panogah.


Kako poteka odstranjevanje barve in drugih premazov z laserjem – opis primera odstranjevanja katodne barve

Zato, da je zagotovljena kakovostna zaščita pred korozijo, so komponente / izdelki prevlečeni s katodno potopno barvo (KTL). Na določenih območjih, na primer na sedežu pest koles, na sestavni del ni mogoče nanesti katodne potopne barve.

Običajno so komponente pred barvanjem ustrezno maskirali. Vendar ta postopek maskiranja (abdekanja) traja zelo dolgo in nobenega zagotovila ni, da katodna potopna barva ne bo stekla pod masko.

Tu se pokažejo prave prednosti uporabe laserja za odstranjevanje katodne potopne barve.

Kos, ki ga bomo obdelovali je najprej v celoti premazan z barvo. Impulzni polprevodniški laser nato selektivno odstrani katodno potopno plast na ustreznih območjih in jih pusti izpostavljene. Plast pod katodno potopno barvo, na primer cinkov fosfat, ostane na kovini.


Odstranjevanje barve z laserjem pogosto izvajamo:

  • Pred ponovnim barvanjem
  • Visokotlačne plinske jeklenke
  • Lamele turbin
  • Vzdrževanje jedrskih elektrarn